lauantai 17. toukokuuta 2014

Suklaasuukkomuffinssit

Muffinsseja en olekaan pitkään aikaan leiponut. Nämä onkin sitten leivottu "pitkän kaavan mukaan".
Tämä ohje on noin 15 isolle muffinille tai noin 30 pikkuiselle:

muffinitaikina:
2 munaa
2 dl sokeria
75 g voita
1 dl maitoa
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja

muffinien sisälle:
15 palaa maitosuklaata

pursotettava päällyste:
3 tl liivatejauhetta
3 rkl vettä
4 valkuaista
1 dl sokeria

Päällysteen kuorrutus:
100 g maitosuklaata
2 rkl öljyä

Vatkaa taikinan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sulatettu voi ja maito keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Anna vetäytyä jääkaapissa 1-2 tuntia, jotta jauhot turpoavat ja muffinssit nousevat.
Jaa taikina vuokiin. Täytä vuoista 2/3. Paina suklaapala jokaiseen vuokaan niin, että suklaa peittyy taikinaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla.
Sekoita päällysteen liivatejauhe ja vesi lämmönkestävässä, pienessä kulhossa. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Kaada sekaan sokeri ja jatka vatkaamista niin pitkään, että päällysteestä tulee kiiltävää ja sileää. Sulata liivatemassa asettamalla kulho kiehuvaan veteen. Lisää sulanut liivateseos valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes päällyste on kuohkeaa ja pursotettavaa. Kaada päällystetaikina pursotuspussiin ja pursota muffinsseihin korkeat huiput. Laita muffinssit jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta huiput ehtisivät hieman jähmettyä.
Sulata suklaa ja öljy vesihauteessa. Ota kulho pois lämmöstä heti, kun suklaa on sulanut. Sivele muffinssien huippuja varovasti suklaaseen kastetulla pullasudilla. Silikoninen pullasuti on tähän hommaan erinomainen väline. Laita muffinssit vielä kerran jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy.

4 kommenttia:

  1. Onpas hauska idea! Kauniita ovat katsella ja varmasti hyviä syödä. Ihan uusi juttu minulle, hyydyttää marenkivaahto liivatteella. Aina joku keksii jotain uutta!
    Marjuska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Näissä oli ehkä vähän liikaakin tuota suuko-osuutta. Oisin tehny minimuffinsseja, muttei ollunna vuokia. Leivotaan-lehdestä tämä idea on peräisin.

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä! :-)

    VastaaPoista