maanantai 16. kesäkuuta 2014

Hedelmä-marjaterriini & jogurttivaahto

Tämä raikas ja hedelmäinen & marjainen jälkiruoka on raikas päätös aterialle. Kun sen kanssa tarjoaa jogurttivaahtoa, jälkkäri muuntautuu entistä herkullisempaan muotoon. Tykkään tehdä tätä silloin tällöin ruokavieraille, sillä se tehdään edellisenä päivänä jääkaappiin hyytymään. 
4 liivatelehteä
reilu litra paloiteltuja hedelmiä sekä marjoja (minulla oli tummia ja vihreitä viinirypäleitä, banaania, säilykepersikkaa, tuoreita mansikoita ja tuoreita kirsikoita)
3 1/2 dl 3 hedelmän mehua tai päärynätäysmehua (minä käytän aina tässä Valion 3 hedelmän mehua, minusta paras)
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua

jogurttivaahto:
1 prk (200 g) kreikkalaista jogurttia
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese (tarvittaessa) ja paloittele hedelmät ja marjat. Vuoraa 1 1/2 litran pitkänmallinen kakku- tai leipävuoka tuorekelmulla. Asettele hedelmä- ja marjapalat vuokaan. Kuumenna 1/2 dl mehua kattilassa, purista liivatelehdistä vesi ja liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Lisää joukkoon loppu mehu, sitruunamehu ja sokeri koko ajan sekoittaen. Kaada liemi hedelmien ja marjojen päälle. Peitä vuoka ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Kumoa terriini tarjoiluvadille. Irrota kelmu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon jogurtti ja sokerit. Tarjoa jogurttivaahtoa hedelmäterriinin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Aika mielettömän hyvän näköinen! Ihan uus tuttavuus muutenkin. Siskosi ohjeella olen tehnyt vähän vastaavaa pelkistä tuoreista mansikoista, mutta varmasti toimii näinkin tosi hyvin :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihanan raikas jälkkäri! Ihan huippua ton jogurttikerman kanssa. Lapsetki meillä söis niin paljon kuin viittis tehä.

      Poista