sunnuntai 3. elokuuta 2014

Omena-ruismaljat

Enteileekö tämä syksyn tuloa, kun on omenaherkkuohje? No, ainakin työt alkavat huomenna. Ensimmäinen päivä uudessa työpaikassa! Varmaankin rauhallista lukukauden suunnittelua, luokan kuntoon laittamista ja työtovereihin tutustumista.
Säät eivät kyllä vielä näytä syksyn merkkejä, mutta onhan elokuu vielä kesäkuukausi. Tulevalle viikolle on luvattu valtavia hellelukemia! Ihanaa! Kun tulen töistä, pulahdan jokeen uimaan. Mukavaa se on töissäkin olla lämpimällä säällä.
Mutta tässä lukijoille aivan ihana omenaherkun ohje!

Noin 8 annosta:

4 viipaletta ruispaloja
50 g voita/ margar.
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
ripaus inkivääriä

omenahilloke:
5 omenaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vettä
1/2 dl sitruunamehua
1/2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Hienonna leivät muruiksi. Sulata rasva pannussa, lisää fariinisokeri, kaneli, inkivääri ja leipämurut. Kääntele ruisleipämuruja pannulla niin kauan, että leipämurut ovat rapeita. Varo palamista! Kaada muruseos laakealle lautaselle jäähtymään.
Kuori omenat tarvittaessa ja kuutioi. Laita omenakuutiot kattilaan ja lisää vesi, sokeri, sitruunamehu sekä kaneli. Hauduta omenakuutioita miedolla lämmöllä niin kauan, että omenat pehmenevät, mutta eivät soseudu (noin 15 min.). Ota kattila pois liedeltä ja mausta vanilliinisokerilla. Laita kattila kylmään veteen, jotta hilloke jäähtyy.
Vaahdota vaniljakastike.
Annostele maljoihin ensin leipämuruseosta, sitten omenahilloketta ja lopuksi vaniljakastiketta.

                                    MUKAVAA HELLEVIIKKOA LUKIJOILLENI!

3 kommenttia:

  1. Nam! Haikeus kesän päättymisen lähetessä ei tunnu niin kamalalta, kun haaveilee omenaherkuista. Tai ei haaveile, vaan laittaa ihan toteutumaan ne haaveet.
    Ai sinäkin olet opettaja! Mahtavaa. Onnea ja iloa rutkasti uuteen työpaikkaan ja töihin paluuseen!

    VastaaPoista
  2. Onpa hyvän näköset annokset, nam..

    VastaaPoista
  3. Kiitos Kirsti ja Anonyymi! Niin, ope olen, ja siitä ei oikein mihinkään pääse! :) Tarkoitan lähinnä sitä, että se heijastuu muussakin elämässä, kuten blogikirjoittelussa, niin kuin varmasti kaikki muutkin ammatit. Ammatti on osa ihmisen identiteettiä. Minä muuten olen todella onnellinen ope, sillä pidän työstäni aidosti ja paljon!

    VastaaPoista