lauantai 13. syyskuuta 2014

Vielä arkiruokapostaus

                             

                                           Tonnikala-makaronilaatikkoa ja sämpyläneliöitä
Tässä vielä vinkki helpolle ja herkulliselle arkiruualle.

Tonnikala-makaronilaatikko 4:lle:

4 dl tummia makaroneja
1 kasvisliemikuutio
1 tlk tonnikalaa paloina öljyssä
1 pss kasvissuikaleita (pakaste)
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 tlk yrtti-tomaattimurskaa
2 tl pizzamaustetta
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 pss (150 g) juustoraastetta

Keitä makaronit kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta makaronit ja tonnikala. Kuullota kasvissuikaleet, pilkottu sipuli ja hienonnettu valkosipuli öljyssä. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta. Sekoita kasvisseos, makaronit ja tonnikala keskenään. Kaada seos uunivuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Pidä laatikkoa uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Nauti tuoreiden sämpyläneliöiden kanssa.


Pellillinen sämpyläneliöitä:

5 dl rasvatonta maitoa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 pss kuivahiivaa
10 dl kolmen viljan sämpyläjauhoja
1/2 dl juoksevaa rasvaa

Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi. Lisää maidon joukkoon suola ja siirappi. Sekoita kuivahiiva yhteen desilitraan sämpyläjauhoja. Sekoita hiivaseos sekä loput jauhot taikinaan. Lisää rasva taikinaan jauhojen lisäämisen loppuvaiheilla. Levitä taikina lastalla pellille leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhotetuin käsin tasaiseksi. Leikkaa taikina esim. pitsaleikkurilla ruuduiksi ja peitä liinalla. Anna nousta lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna hiukan jäähtyä liinan alla. Taita neliöt irti..

2 kommenttia:

  1. Kiitos taas! Menee kokeiluun. Olen siirtynyt kasvis-kalaruokavalioon, niin eri tavalla taas tarvitsee reseptejä.

    Laura

    VastaaPoista
  2. Sellainen ruokavalio onkin varmasti paras! Suosin samanlaista ruokavaliota!

    VastaaPoista