sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Newyorkilainen juustotorttu


Tämä juustokakku se vaan on niin herkullista! Monenlaisia juustokakkkuja, ihaniakin, sitä aina tekee, mutta tässä newyorkilaisessa maut on kohdillaan!
200 g keksejä (kaurakeksit on tässä kyllä paikallaan)
1 rkl sokeria
100 g voisulaa

täyte:
800 tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
5 munaa
1 rkl sitruunamehua

päälle:
2 prk kermaviiliä
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

koristeluun voit laittaa punaherukoita tai mitä tahansa marjoja

Jauha keksit ja sekoita pohjan ainekset. Aseta leivinpaperi ison irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Painele keksimuruseos pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita täytteen ainekset tehosekoittajassa tasaiseksi massaksi. Kaada massa keksipohjalle ja paista 175 asteessa 45-60 minuuttia (keskitasolla), kunnes täyte on hyytynyt. Anna tortun jäähtyä.
Sekoita kermaviili, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja kypsennä 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja pidä kylmässä ennen tarjoilua mielellään useita tunteja. Voit koristella halutessasi marjoilla. 
Oli pakko laittaa tämä syksyinen kuva kissastamme, kun se niin hienosti taas poseeraa. <3

4 kommenttia:

  1. Ihana ohje, aivan vastustamaton, eli pitääpäs kokeilla joskus tuota! :)
    Kissakuvakin on kiva :)

    VastaaPoista
  2. Maukkaan näköinen kakku. :) Minulla on jostain syystä vieläkin nämä paistetut juustokakut kokeilematta.

    VastaaPoista
  3. Mullain on monta sellasta "perusjuttua", joita ei ole tullut vain koskaan tehneeksi. Onpahan tuleville vuosille kokeilemista. ;)

    VastaaPoista