200 g keksejä (kaurakeksit on tässä kyllä paikallaan) 1 rkl sokeria 100 g voisulaa
täyte: 800 tuorejuustoa 2 dl sokeria 2 rkl vehnäjauhoja 2 tl vaniljasokeria 5 munaa 1 rkl sitruunamehua
päälle: 2 prk kermaviiliä 3 rkl sokeria 2 tl vaniljasokeria
koristeluun voit laittaa punaherukoita tai mitä tahansa marjoja
Jauha keksit ja sekoita pohjan ainekset. Aseta leivinpaperi ison irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Painele keksimuruseos pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Sekoita täytteen ainekset tehosekoittajassa tasaiseksi massaksi. Kaada massa keksipohjalle ja paista 175 asteessa 45-60 minuuttia (keskitasolla), kunnes täyte on hyytynyt. Anna tortun jäähtyä. Sekoita kermaviili, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja kypsennä 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja pidä kylmässä ennen tarjoilua mielellään useita tunteja. Voit koristella halutessasi marjoilla. |
Ihana ohje, aivan vastustamaton, eli pitääpäs kokeilla joskus tuota! :)
VastaaPoistaKissakuvakin on kiva :)
Kiitos, EiNi!
PoistaMaukkaan näköinen kakku. :) Minulla on jostain syystä vieläkin nämä paistetut juustokakut kokeilematta.
VastaaPoistaMullain on monta sellasta "perusjuttua", joita ei ole tullut vain koskaan tehneeksi. Onpahan tuleville vuosille kokeilemista. ;)
VastaaPoista