sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Minttuinen kinuskikakku suolapähkinöin

Nyt tuli kyllä vaihteeksi taas ruma räpsykuva kakusta, mutta kakku on niin kertakaikkisen ihanan makuinen, että ohje on teille jaettava! :D Minullahan kävi tämän kakun kanssa vielä niinkin, että keitin pikkuisen liian vähän aikaa kinuskia, jolloin sitä valui reunoille, niin kuin kuvasta huomaattekin. Seuraavalla kerralla laitan myös vähän vähemmän cashewpähkinöitä (olen jo vähentänyt alla olevaan ohjeeseen) ja ainakin laitan ensiksi kinuskin päälle pähkinät ja sitten minttusuklaapallot! Maku on kuitenkin suurenmoisen ihana, niin kuin jo mainitsinkin. Kakku on myös gluteeniton.

Vuoan voiteluun rasvaa ja mantelijauhoja

Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
150 g mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 liivatelehteä
1 tlk kuohukermaa
1 tlk rahkaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl maitoa
1/2 pss Pirkan Minttusuklaarakeita

Kuorrutus (vaalea kinuski):
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl meijerivoita

Pinnalle:
100 g cashewpähkinöitä paahdettuna ja suolattuna
1/2 pss Pirkan Minttusuklaarakeita

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija vähint. 24 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita manteli- ja leivinjauhe keskenään ja sekoita muna-sokerivaahtoon. Kaada vuokaan ja paista noin puoli tuntia uunin keskitasolla. Pohjan kuuluu mennä keskeltä kuopalle. ;)
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Kuumenna maito ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada maitoseos ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Puolita minttusuklaapallot ja lisää ne täytteeseen. Kaada seos jäähtyneelle pohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Sekoita kerma ja sokeri kattilassa ja keitä ainakin 20 minuuttia, kunnes kinuski kunnolla sakenee. Lisää voinokare kiillon aikaansaamiseksi. Anna kinuskin hieman jäähtyä. Kaada kinuski kakun päälle ja irrota sitten kakku vuoasta. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla ja ripottele niille pikkuisen suolaa. Jäähdytä. Koristele kakku pähkinöillä ja minttusuklaapalloilla. 


5 kommenttia:

  1. Vaikuttaapa herkulliselta. Oletko testannut valmiin kinuskikastikkeen kanssa? Sehän on tosin vähän tummempaa, mutta jos haluaisi oikaista leipomisessa niin minkähän makuista kakusta tulisi...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saako sellaista paksua kakun päällä pysyvää kastiketta kaupasta??? Kinuski on periaatteessa ihan helppo tehdä, tällä kertaa vaan mokasin, kun en malttanut keittää riittävän pitkään. Ois pitäny tehdä se vesilasitesti eli tipauttaa kylmään veteen tippa kinuskia ja katsoa, hajoaako vai pysyykö kiinteänä. :)

      Poista
    2. Niin, en tiedä. Onhan se kaupan kastikekin tosi paksua. Tuostako tulee vielä paksumpaa? Voihan sen tehdä itsekin, mutta joskus vaan tekee mieli oikaista, jos mausta tulee yhtä hyvää valmiilla tuotteella. Toki kotitekoinen on kotitekoista, myönnettäköön :).

      Poista
    3. Minusta se kaupan kinuskikastike on liian juoksevaa kakun päälle, en kyllä ole kokeillut. Kiitos kommenteistasi! Mukava, kun joku jaksaa laittaa tänne kommenttiakin. Samoin kiitos Kakkoselle kommentista. :)

      Poista