keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Uuden vuoden kakku



Haikea on mieli, kun joulu alkaa olla ohitse. Uusi vuosi vähän jännittää; tuoko se mitään uutta mukanaan, kun tämä vuosi 2014 oli niin vaiherikas. Pitää välillä ihan asettua sulattelemaan tätä vuotta.
No, haikuilut sikseen! Kohta juhlitaan alkavaa vuotta. Meillä haukataan perinteiset nakkisämpylät. kyllä itse tehdyt nakkisämpylät ovatkin herkkua! Päälle ryystetään kahvit ja otetaan iso pala tuota fariinikakkua. Kahvit pitänee minunkin juoda, jotta iltaunisena jaksan valvoa puolille öin. Kokemuksesta tiedän, ettei se ole helppoa.

Ystävät, ONNELLISTA, MAUKASTA JA ILOISTA ALKAVAA VUOTTA!


Fariinikakku

Taikina:
225 g voita
2,5 dl fariinisokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
1,5 rkl kardemummaa
1,5 tl inkivääriä
3 dl piimää

Kuorrute:
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl kuohukermaa
100 g maitosuklaata

Päälle:
konvehteja

Vatkaa voi ja fariinisokeri. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen piimän kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, halkaisija noin 20 cm. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma ja keitä noin viisi minuuttia. Jäähdytä jonkin aikaa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele.


8 kommenttia:

  1. Kiitos! Sinulle toivotan onnellista alkavaa vuotta 2015! 💫

    VastaaPoista
  2. Onnellista Uutta Vuotta! Ruokorannan ruustinna

    VastaaPoista
  3. Nam mikä kakku! Oikein hyvää uuttavuotta! :)

    VastaaPoista
  4. Hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi Pia! :)
    Herkullisen näköinen kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sinulle ja perheellesi myös onnellista alkanutta vuotta! Olen ihaillut aikaansaannoksiasi suunnilleen joka päivä blogissasi!

      Poista