sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Isänpäivän minttusuklaakakku


Jos rakastat suklaata ja minttuista sellaista, tämä on sinun kakkusi. Täynnänsä pehmeää suklaata rapealla pohjalla. Kuvista eivät kerrokset näy,  mutta siinä on karkkirouheinen keksipohja, pehmeä suklaaminttuinen, vaalea moussekerros ja päällä paksu kerros pehmeää ja tummaa suklaakuorrutetta.

Pohja:
150 g suklaacookieja
75 g voita
1 dl Marianne-rouhetta

Täyte:
2 munaa
3 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
150 g tummaa suklaata (Käytin 70-prosenttista)
3 liivatelehteä
piparminttuaromia

Päälle:
150 g tummaa suklaata
1 1/2 dl kuohukermaa
minttusuklaakarkkeja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Hienonna keksit muruiksi. Sekoita keksien joukkoon Marianne-rouhe. Sulata voi. Sekoita voi keksiseokseen ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan 1 1/2 dl kermaa ja 1 1/2 dl sokeria. Lisää keltuaiset ja sekoita. Kuumenna seosta niin kauan, että se sakenee ja vaalenee. Ota kattila liedeltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sulata suklaa pieninä paloina mikrossa. Anna jäähtyä.
Pane liivatelehdet likoamaan. Vatkaa loput kermasta löysähköksi vaahdoksi. Kääntele suklaa vähän kerrallaan keltuaisvaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon piparminttuaromia sekä kermavaahto. Laita piparminttuaromia sen verran, että se maistuu selvästi, sillä liivate laimentaa sen makua.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata se kuumaan vesitilkkaan. Anna seoksen jäähtyä hieman. Valuta se sitten täyteseokseen koko ajan sekoittaen.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää vaahdottamisen puolivälissä joukkoon loput sokerit (1/2 dl). Sekoiota valkuaisvaahto suklaaseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä kelmulla ja anna olla jääkaapissa hyytymässä vähintään neljä tuntia.
Kun täyte on hyytynyt, tee suklaapinta. Pilko suklaa kulhoon hyvin pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi, kaada suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna suklaaseoksen jäähtyä vähän ennen kakun pinnalle kaatamista. Anna hyytyä jääkaapissa kaksi tuntia. Kun päällyskin on hyytynyt, irrota vuoan reunus ja koristele kakku.


9 kommenttia:

  1. Kiitos taas tästäkin ohjeesta! Sulta saa kyllä niin hyviä vinkkejä. Kokeilin sitä browniesohjettakin ja oli muuten hy-vää! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon! Tämmönen aina kannustaa jatkamaan! Netissä on niin paljon ohjeita, että on helpompi kokeilla uutta, kun joku on sen kertaalleen kokeillut ja hyväksi havainnut. :)

      Poista
    2. :) juuri näin! Mainitsin blogissanikin herkkuohjeesi, että muutkin pääsevät niistä nauttimaan.

      Poista
  2. Löytyipä täältä herkullinen blogi! Ihania ohjeita, joista moni pääsee kokeiluun hetimiten :) Söin nimittäin juuri toissapäivänä eräillä kutsuilla puolukka-valkosuklaakuivakakkua ja ihastuin ikihyviksi sen makuun. Mikä sattuma, että täältä löytyi sen ohje! Lukijaksi jäin, jotta saan jatkossakin nauttia ihanista ohjeista ja herkullisen näköisistä kuvista <3 Tervetuloa vastavierailulle blogiini :)
    T. Kaaru pieni lintukoto- blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tervetuloa lukijakseni! Ensi viikonloppuna vasta ehdin tutustumaan blogiisi, ja muidenkin, kun on pitkästä aikaa vapaa viikonloppu! Innolla odotan... <3

      Poista
    2. Kiva, että tulit jo kurkkaamaan ja lukijaksikin jäit :) Lämpimästi tervetuloa seuraamaan blogiani! Itseasiassa juuri tuolta Toiveet todeksi- blogista löysin linkin tänne blogiisi. Tällä tavoin sitä löytää aina uusia ihania blogeja, joita ryhtyä seuraamaan <3

      Poista
  3. Kylläpä näyttää pehmeältä ja hyvän makuiselta kakulta. :)

    VastaaPoista