Yksinkertainen ja helppotekoinen, maukas. Sopii hyvin haukattavaksi sekä teen että kahvin kera. Sopii gluteenittomaan ruokavalioon, kun muistat jauhottaa kakkuvuoan gluteenittomilla korppujaihoilla. |
200 g margariinia tai voita 3 munaa 2 1/2 dl sokeria 3 1/4 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori |
Meillä tää kakku kulkee nimellä pitsikakku
VastaaPoistaOi kiitos tästä! Palautit mieleen oman rakkaan jo edesmenneen äitini, joka pruukasi pyöräyttää tämän Pumpulikakun kun oli tulossa pyhä tai viikolla vieraita. Olin aivan unohtanut koko reseptin. Kiitollisena Keekeläinen
VastaaPoistaJa ps meillä pitsikakku on se,johon tulee paiston puolivälissä voi-sokeriseos pinnalle
Kiitos kommenteistanne! Yllättävää, että tämä kakku oli muillekin nostalginen! Mutta on se vaan niin hyvää ja mureaa. Saattaa riittää jopa 35 min. paisto. Riippuu uunista, menee helposti liian kuivaksi. P.s. Enää kolme palaa meillä jäljellä. :)
VastaaPoistaIhanan näköiset kakkukuvat. Itse pidän kuivakakuissa sitruunan mausta tosi paljon.
VastaaPoistaIhanaa laskiaissunnuntaita ♥︎
Kiitos, Kati! Laskiaispullat ja hernekeitto syöty, joten laskiainen korkattu. Lunta tullut niin paljon, että mäenlasku ei onnistu. Liian pehmeää...
PoistaHymyilyttää :) Tätä on kyllä pakko tehdä. Tähän liittyy hyviä lapsuusmuistoja. Meilläkin tätä äiti teki. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaOle hyvä, Johanna! Tämä maistuu aina! Ja tällä ohjeella tulee aina muhkea, ei koskaan likilaskuinen. :)
PoistaAivan loistava resepti. :) Lisäsin vielä oman maun mukaisesti pari rkl unikonsiemeniä tuomaan pientä purutuntumaa. Joku mainitsi kakun kuivuuden, itse annoin kakun jäähtyä pakastepussilla peitettynä joten kosteus pysyi kivasti kakun sisällä. 35min tosiaan riitti paistoajaksi.
VastaaPoista-Johanna-
Vanha kunnon resepti. Onnistuu näin mieheltäkin. Perunajauhokakku. Pumpulikakku. Olen kuullut myös sitruunakakun nimellä. Olen käyttänyt myös appelsiinin ja limen kuorta. Antaa oman erikoisen makunsa. Sitruuna lienee se alkauperäisin. Ja hyvin onnistui. Teen huomenna uuden. Ja ihokeliaakikkona voin sanoa että hyvä resepti. Mulle pitää kaikki olla niin äärettömän tarkkaa noi ainekset.
VastaaPoista