lauantai 6. helmikuuta 2016

Perunajauhokakku äidin ohjeella

Joskus sitä palaa perusreseptien äärelle. Tämä on ollut lapsuudestani saakka mielestäni yksi makoisimmista kahvikakuista. Olen ohjeen pienelle paperilappuselle kirjoittanut äitini leivontaohjelappusista. Luulen, että tämä kakku tunnetaan myös pumpulikakun nimellä, mutta meidän suvussa se on aina ollut Perunajauhokakku. 
Yksinkertainen ja helppotekoinen, maukas. Sopii hyvin haukattavaksi sekä teen että kahvin kera. Sopii gluteenittomaan ruokavalioon, kun muistat jauhottaa kakkuvuoan gluteenittomilla korppujaihoilla.
200 g margariinia tai voita
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
3 1/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
Sulata rasva ja anna jäähtyä, kunnes tarvitset sitä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Raasta sitruunan kuori. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi perunajauhoseos kakkutaikinan joukkoon. Lisää myös sitruunankuoriraaste sekä rasva.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia 190 asteessa.

9 kommenttia:

  1. Meillä tää kakku kulkee nimellä pitsikakku

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos tästä! Palautit mieleen oman rakkaan jo edesmenneen äitini, joka pruukasi pyöräyttää tämän Pumpulikakun kun oli tulossa pyhä tai viikolla vieraita. Olin aivan unohtanut koko reseptin. Kiitollisena Keekeläinen
    Ja ps meillä pitsikakku on se,johon tulee paiston puolivälissä voi-sokeriseos pinnalle

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne! Yllättävää, että tämä kakku oli muillekin nostalginen! Mutta on se vaan niin hyvää ja mureaa. Saattaa riittää jopa 35 min. paisto. Riippuu uunista, menee helposti liian kuivaksi. P.s. Enää kolme palaa meillä jäljellä. :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköiset kakkukuvat. Itse pidän kuivakakuissa sitruunan mausta tosi paljon.
    Ihanaa laskiaissunnuntaita ♥︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kati! Laskiaispullat ja hernekeitto syöty, joten laskiainen korkattu. Lunta tullut niin paljon, että mäenlasku ei onnistu. Liian pehmeää...

      Poista
  5. Hymyilyttää :) Tätä on kyllä pakko tehdä. Tähän liittyy hyviä lapsuusmuistoja. Meilläkin tätä äiti teki. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, Johanna! Tämä maistuu aina! Ja tällä ohjeella tulee aina muhkea, ei koskaan likilaskuinen. :)

      Poista
  6. Aivan loistava resepti. :) Lisäsin vielä oman maun mukaisesti pari rkl unikonsiemeniä tuomaan pientä purutuntumaa. Joku mainitsi kakun kuivuuden, itse annoin kakun jäähtyä pakastepussilla peitettynä joten kosteus pysyi kivasti kakun sisällä. 35min tosiaan riitti paistoajaksi.

    -Johanna-

    VastaaPoista
  7. Vanha kunnon resepti. Onnistuu näin mieheltäkin. Perunajauhokakku. Pumpulikakku. Olen kuullut myös sitruunakakun nimellä. Olen käyttänyt myös appelsiinin ja limen kuorta. Antaa oman erikoisen makunsa. Sitruuna lienee se alkauperäisin. Ja hyvin onnistui. Teen huomenna uuden. Ja ihokeliaakikkona voin sanoa että hyvä resepti. Mulle pitää kaikki olla niin äärettömän tarkkaa noi ainekset.

    VastaaPoista