sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Lakritsipannacotat

Huikean silkkimäinen rakenne näissä pannacotissa, kuten ohjeessa (Maku-lehti) luvattiinkin. Laku ei maistu kyllä kuin aavistuksen, mutta silti nämä ovat ihania!
6:lle

5 dl kuohukermaa
3/4 dl ruokokidesokeria
1 vaniljatanko
1 tl lakritsijauhetta
2 liivatelehteä

Sekoita kattilassa kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää myös halkaistu vaniljatanko kattilaan.

Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Kuumenna kerma kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Lisää lakritsijauhe kuumaan kermaan vähitellen ja vatkaa samalla voimakkaasti.

Ota kattila pois liedeltä ja poista vaniljatanko. Puristele liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan kermaseokseen koko ajan sekoittaen.

Kaada seos jälkiruokamaljoihin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään viideksi tunniksi. (Annoin hyytyä yön yli seuraavaan päivään.)

2 kommenttia:

  1. Hauskan näköiset!

    Oreo-piiras vasta herkulliselta vaikuttaakin!

    -Laura

    VastaaPoista