tiistai 31. toukokuuta 2016

Vaniljamaidolla kostutettu puolukkakakku

Haluatko helpon ja hyvän puolukkaisen leivonnaisen ohjeen? Tässä olisi! Se paras juttu tässä kakussa on, kun kakku halkaistaan ja kostutetaan kunnolla kuumalla vaniljamaidolla (johon tulee kunnolla myös voita). Se tekee tästä kakusta mehevän ja ihanan maukkaan.
Tarvitset:
3 munaa
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
50 g  voita
1 dl vettä
4 dl puolukoita (Jos käytät pakastettuja, älä sulata.)

Vaniljamaito:
100 g voita
1 dl maitoa
3 rkl vaniljasokeria

Koristeluun:
tomusokeria
puolukoita

Tee kakku näin:
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauho-leivinjauheseos taikinaan sulatetun voin kanssa. Kiehauta vesi ja lisää se taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halk. n. 24 cm). Ripottele puolukat päälle ja painele niitä kevyesti taikinaan. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia.
Irrota vuoan reunat muutaman minuutin jälkeen ja anna kakun jäähtyä. Halkaise kakku kahteen osaan.

Tee vaniljamaito näin:
Sulata voi kattilassa. Lisää voihin maito ja vaniljasokeri. Anna poriosta noin kaksi minuuttia koko ajan sekoittaen.
Lusikoi vaniljamaito kakkulevyjen leikkauspinnoille. Nosta kakkulevyt päällekkäin, siivilöi tomusokeria päälle ja ripottele vähän puolukoita päälle. Nauti kahvin kanssa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti