sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Lohipiirakka ja lemonadamehu

Minulla on nyt syysloma. Vettä sataa, on ihania sumuisia aamuja ja iltaisin niin pimeää, että tuntuu, että valo on kokonaan kadonnut. Heti syysloman aluksi valmistin porukalleni lohipiirakkaa, joka on vähän erilainen kuin aikaisemmin tekemäni. Tähän kannattaa ehdottomasti laittaa nuo kananmunat, tillit ja punasipulit päälle. Ne kruunaavat koko lohipiirakan maun! Tein myös sitruunamehutiivistettä, josta syntyy ihanan raikas mehu. 
Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
50 g voita
2 dl maitoa

Päälle:

1 prk raejuustoa
1 prk smetanaa
1 muna
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
300 g lämminsavulohta

Koristeluun:

2 keitettyä munaa
1/2 punasipuli
tillinoksia

Tee pohjataikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää maidon kanssa jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä lusikalla voideltuun piirakkavuokaan.

Sekoita raejuusto, smetana, muna, sitruunamehu, tilli, suola ja pippuri keskenään. Kaada seos piirakkapohjalle. Paloittele savulohi ja paloittele pinnalle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Keitä kananmunat, silppua sipuli. Koristele munaviipaleilla, sipulisilpulla ja tillinoksilla. 



Mehuun tarvitset vain:

1 l sitruunoista puristettua mehua
1 l sokeria
kivennäisvettä tai kylmää vettä

Sekoita mehu ja sokeri kannussa. Anna seisoa huoneenlämmössä ja sekoita välillä, kunnes sokeri on liuennut. Kaada mehu sihdin läpi pestyihin ja keitettyihin pulloihin.

Valmista tiivistettä kaadetaan noin 1-2 cm lasin pohjalle ja lasi täytetään vedellä tai kivennäisvedellä. 


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka ja tuo lemonada alkoi kovasti kiinnostamaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös appelsiineista tulee ihana mehu. Niistä tehdessä ei tarvita noin paljon sokeriakaan. Ois mukava tehdä tätä joskus esim. verigreipeistä.

      Poista