maanantai 6. helmikuuta 2017

Nutella-tuorejuustopiirakka


Emman makeat piirakat  -kirjasta tämä ihana ohje! Alkuperäisessä ohjeessa oli keksipohjassa käytetty Oreo-keksejä, mutta minä korvasin ne Pirkan Origo-kekseillä, jotka ovat vähän parempia kuin Oreot - minun mielestä.

pohja:

noin 225 g Origo- tai Oreo-keksejä
3 rkl voita


täyte:

noin 400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2 munaa
noin 3/4 dl Nutellaa

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoiseen vuokaan pohjan kokoinen pala ja asettele se vuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla 7 minuuttia 175 asteessa. Nosta vuoka jäähtymään ja laske uunin lämpötila 140 asteeseen.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita vain sen verran, että saat tasaisen seoksen. Kaada täyte vuokaan ja tasoota pinta.

Lämmitä Nutellaa hetki mikrossa, jotta se pehmenee hieman. Lusikoi pieniä nokareita ympyröiksi täytteen pinnalle. Vedä cocktailtikkua täytteen pintaa pitkin ympyröiden keskeltä, jolloin syntyy sydänkuvioita. Paista piirakkaa uunin alatasolla 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Nosta piirakka sitten jääkaappiin ja anna olla jääkaapissa mielellään yön yli, mutta ainakin muutama tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti