sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Puolukka-vadelmakakku kinuskikuorrutteella

Maisemassa on melkoisen vähän värejä, niin kuin lokakuussa kuuluukin. Lunta tuiskuttaa, joki meinaa jäätyä.

Minttu taitaa ihmetellä samaa.
Tällä kertaa tein kakun Kinuskikissan ohjeella. Sisälle laitoin kuitenkin ohjeesta poiketen sekä puolukoita että vadelmia. Tämä on aivan ihana ohje! Kakku ei ole yhtään kuivaa, vaan pehmeää ja maukasta! Suosittelen!
100 g voita tai margar.
4 munaa
3 1/2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kevytkermaa
350 g puolukoita
hieman vehnäjauhoja puolukoihin

kinuski:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, rasvasulaa ja kermaa nuolijalla käännellen. Pyörittele puolukat vehnäjauhoissa ja sekoita puolukat taikinaan. (Puolukat eivät painu pohjalle, kun niitä pyörittelee pikkuisessa määrässä jauhoja.)
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, suositus halk. 24 cm, minulla oli halk. noin 20, siksi kakusta tuli korkea. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40-50 min. (Minulla meni kyllä reilusti yli tunnin ennen kuin kakku oli kypsää, osasyy varmaan vuoan pienuudessa.). Varmista kypsyys tikulla.
Kumoa ja jäähdytä kakku.
Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua keskiteholla noin 15 minuuttia. Kaada valmis kinuski heti kakun päälle ja anna valua myös reunoille.

4 kommenttia:

  1. Todella ihanan näköistä! Kinuskin ystävänä tuon on oltava herkullista, näyttääkin niin kostealta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinuski kruunaa kakun, vaikka ilman kuorrutettakin tätä söisi!

      Poista
  2. Hieno tuo ylin kuva. Ja tuo kakku näyttää :P

    VastaaPoista
  3. Ylin kuva on vanhimman tyttären ottama. Se on unenomainen.

    VastaaPoista