100 g voita tai margar. 4 munaa 3 1/2 dl sokeria 6 dl vehnäjauhoja 1 rkl vaniljasokeria 2 tl leivinjauhetta 1 1/2 dl kevytkermaa 350 g puolukoita hieman vehnäjauhoja puolukoihin
kinuski: 2 dl fariinisokeria 2 dl kuohukermaa
Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, rasvasulaa ja kermaa nuolijalla käännellen. Pyörittele puolukat vehnäjauhoissa ja sekoita puolukat taikinaan. (Puolukat eivät painu pohjalle, kun niitä pyörittelee pikkuisessa määrässä jauhoja.) Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, suositus halk. 24 cm, minulla oli halk. noin 20, siksi kakusta tuli korkea. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40-50 min. (Minulla meni kyllä reilusti yli tunnin ennen kuin kakku oli kypsää, osasyy varmaan vuoan pienuudessa.). Varmista kypsyys tikulla. Kumoa ja jäähdytä kakku. Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua keskiteholla noin 15 minuuttia. Kaada valmis kinuski heti kakun päälle ja anna valua myös reunoille. |
Todella ihanan näköistä! Kinuskin ystävänä tuon on oltava herkullista, näyttääkin niin kostealta :D
VastaaPoistaKinuski kruunaa kakun, vaikka ilman kuorrutettakin tätä söisi!
PoistaHieno tuo ylin kuva. Ja tuo kakku näyttää :P
VastaaPoistaYlin kuva on vanhimman tyttären ottama. Se on unenomainen.
VastaaPoista