Omenakompotti ja mascarponevaahto 4:lle:
4-5 omenaa
1,5 dl sokeria
1 kanelitanko
reilu pala tuoretta inkivääriä
2 dl vettä
n. 100 g mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
Kuori omenat. Poista siemenkodat. Paloittele neljään osaan.
Pane vesi, 1,5 dl sokeria, kanelitanko sekä kuorittu ja paloiteltu inkivääri kattilaan. Keittele noin 10 minuuttia. Lisää omenalohkot kattilaan ja keitä omenat pehmeiksi, mutta ei soseeksi. Ota pehmenneet omenat liemestä ja anna jäähtyä. Keitä lientä kokoon niin, että se muuttuu siirappimaiseksi. Siivilöi kanelitanko ja inkiväärinpalat pois liemestä ja anna jäähtyä. Lisää sokerit mascarponeen ja vatkaa vaahdoksi. Nostele omenalohkot tarjoiluastioihin, valuta liemi niiden päälle. Kruunaa annos mascarponevaahdolla.
|
upeita kuvia juhannus-aaton illasta :) ja herkullista jälki-ruokaa,vesi herahti kielelle ;) ps.laittasin sähkö-postia,mutt...? ;)
VastaaPoistaKiitos, Suvi! En mielellään laita sp-osoitetta näin julkisesti näkyviin. Mutta lueskelin sun blogia, ja sieltä löyty sun sp-osoite, johon laitoin viestiä. 💗
Poistahuomasin ;)
Poista