perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhannusaatto & omenakompotti mascarponevaahdolla


Mistä ihmeestä tuli näin aurinkoinen ja lämmin juhannusaattoilma, kun koko viikon on satanut ja ollut niin kylmää? Kyllä olemmekin nauttineet!





Kuvissa on vähän sekaisin päivää ja iltaa. Juhannuskoivu haettiin perinteisesti, ja heti tuli niin juhannusolo!

Grillailtiin monenlaista terassilla, saunottiin koivuntuoksussa.



No joo, ehkä tämä jälkiruoka oli vähän syksyinen? Ei täältä kuitenkaan saa vielä juurikaan tuoreita marjoja. Ja kyllä tämä maistui mainiolta grilliruuan jälkeen!




Omenakompotti ja mascarponevaahto 4:lle:

4-5 omenaa
1,5 dl sokeria
1 kanelitanko
reilu pala tuoretta inkivääriä
2 dl vettä
n. 100 g mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria

Kuori omenat. Poista siemenkodat. Paloittele neljään osaan.
Pane vesi, 1,5 dl sokeria, kanelitanko sekä kuorittu ja paloiteltu inkivääri kattilaan. Keittele noin 10 minuuttia. Lisää omenalohkot kattilaan ja keitä omenat pehmeiksi, mutta ei soseeksi. Ota pehmenneet omenat liemestä ja anna jäähtyä. Keitä lientä kokoon niin, että se muuttuu siirappimaiseksi. Siivilöi kanelitanko ja inkiväärinpalat pois liemestä ja anna jäähtyä. Lisää sokerit mascarponeen ja vatkaa vaahdoksi. Nostele omenalohkot tarjoiluastioihin, valuta liemi niiden päälle. Kruunaa annos mascarponevaahdolla.
 


3 kommenttia:

  1. upeita kuvia juhannus-aaton illasta :) ja herkullista jälki-ruokaa,vesi herahti kielelle ;) ps.laittasin sähkö-postia,mutt...? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Suvi! En mielellään laita sp-osoitetta näin julkisesti näkyviin. Mutta lueskelin sun blogia, ja sieltä löyty sun sp-osoite, johon laitoin viestiä. 💗

      Poista